Stedentrip Vaals 2018

Na diep in de archieven te hebben gedoken, blijken er veel te veel nooit eerder gepubliceerde foto’s van activiteiten te zijn! Zo ook van deze stedentrip naar Vaals in 2018. Ik zal mijn best doen om mij alles van dit weekend te herinneren en er een mooi reisverslag van te maken.

Scroll naar beneden voor het fotoalbum!

De leden van de Wildevaart (16+) organiseren elk jaar een stedentrip naar een stad ergens in Europa. De leiding en de stam is ook welkom op uitnodiging. Om de stedentrip van 2017 naar Maastricht maar even te overtreffen, werd er besloten om een pittoresk Landal-huisje in Vaals te huren. Vaals bevindt zich vlakbij het enerverende Drielandenpunt; we konden dus zeggen dat we zowel in Duitsland als in België zijn geweest – going global.

Na een te lange treinreis naar Maastricht gevolgd door een te lange busreis naar Vaals begon het tot onze verbazing bij aankomst in het Landal park te sneeuwen! Zou dit dan toch nog een wintersportvakantie worden? Ondanks dat de Vaalserberg op 322 meter hoogte ligt, was de sneeuw helaas al snel gesmolten en bleef het bij een poging tot een sneeuwballengevecht.

Omdat we scouts zijn, besloten we de volgende dag de Vaalserberg te beklimmen bij wijze van hike.

Geintje natuurlijk, ben je gek, we pakten gewoon de bus, we zijn waterscouting, geen landscouting.

Het Drielandenpunt bleek niet zo spannend te zijn. Ja, je kan in drie landen tegelijkertijd staan en daar een leuke foto van maken, maar verder is er echt niet zo veel behalve een labyrint voor kleine kinderen. Gelukkig konden we een kop warme chocolademelk halen bij de lokale uitspatting.

Het leuke aan Vaals is dat je vlakbij Aken zit. Je kan er zo met de bus heen. Aken is een prachtige stad met een mooi historisch centrum, en aangezien het in Duitsland ligt ook curryworst, wat we ook prachtig vonden. Die laatste avond hebben we geloof ik wraps gegeten en nog lekker wat spelletjes gedaan zoals In De Pan en 30 Seconds, echte scoutingklassiekers.

De terugweg verliep voor sommigen onder ons soepeler dan voor anderen. Voor details moet je bij Gerben en Laurens wezen. Iets met spek en ei of iets dergelijks.

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik kan me dit herinneren als een hele leuke stedentrip waar we echt vooruit zijn gegaan als groep! Koester deze herinneringen met behulp van deze foto’s.

De stedentrip van 2019 bracht ons overigens naar het exotische Antwerpen, en het schijnt dat we in mei 2020 naar Gent gaan…

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *