Over de groep

De scouting Livingstonegroep is een actieve zeeverkennersgroep in Amstelveen, met elke zaterdag opkomsten en daarnaast veel kampen en speciale activiteiten.
De groep heeft drie speltakken: de welpen (6-11 jaar), de verkenners (11-16 jaar) en de wilde vaart (vanaf 16 jaar).

Welpen

Zin in avontuur? Ga met de welpen mee de jungle in! Elke zaterdag beleven we weer nieuwe avonturen, zoals kampvuur maken, speurtochten, spelen in het bos, een beetje leren zeilen en nog veel meer. Ontmoet Mowgli en zijn vrienden en ga samen de strijd aan tegen Shere Khan en Kaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naast de wekelijkse opkomsten gaan we ook drie keer in het jaar op kamp. Zomerkamp is het kamp waar we het hele jaar naar uitkijken. Drie nachten op avontuur in een andere plaats in Nederland. Vechten met piraten, tijdreizen, leven als een indiaan of als Mario, de welpen maken het allemaal mee.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Kom dan een keertje langs bij één van onze opkomsten. Wij hebben elke zaterdag van 10 tot 12 uur opkomst in en om het clubhuis achter de Amsterdamseweg. Het is verstandig om van te voren te mailen, want misschien hebben wij plannen gemaakt op andere locaties, waar je ook van harte welkom bent.

Zeeverkenners

De opkomsten op zaterdag (van 10 tot 14 uur) staan geheel in het teken van zeilen. ’s Zomers zeilen de verkenners in hun eigen boten op het Nieuwe Meer. Ze vertrekken dan vanaf jachthaven De Koenen, dichtbij de bosbaan in het Amsterdamse Bos. Tijdens de wintermaanden doen zij zelf het onderhoud aan hun boten in de botenloods.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naast het leren zeilen leren de oudste verkenners en verkensters ook leiding te geven aan de boot en haar bemanning. Het jaarlijkse zomerkamp vindt traditiegetrouw plaats op de Friese meren. Verder zijn er door het hele jaar heen kampen en weekenden, waarbij grote delen van de zeer waterrijke omgeving (Westeinderplassen, Braassemermeer, Kagerplassen, Mooie Nel, Vinkeveenseplassen) bezeild worden.
Schrik je niet van water, kom dan gerust eens langs.

Wilde Vaart

Hoewel de wilde vaart een apart onderdeel is, is zij verweven door de gehele groep. Elke vrijdagavond hebben zij hun eigen opkomst in het clubhuis aan de Doorweg. en elke zaterdag hebben zij om 10 uur opkomst. Dan wordt er gezeild met onder andere de lelieschouw Fram en ’s winters worden de boten onderhouden. De wilde vaart organiseert veel activiteiten zowel voor hunzelf als voor de andere leden van de groep.

CIMG1137

Jaarlijks vaardigt de wilde vaart ook teams af naar verschillende wedstrijden georganiseerd door andere groepen. Zo werden vele prijzen vergaard tijdens de Admiralencup (70 km. roei-, zeil- en jaagwedstrijd vanuit Uithoorn), Kaagcup (zeilwedstrijden op de Kagerplassen), Roei- Zeil- en Wrikwedstrijden op de Nieuwe Meer en Bosbaan en de zwemwedstrijden van de regio in Amstelveen.

Contact

  Soort vraag *
  Bijwonen van een opkomst bij de welpen (6 t/m 11 jaar).Bijwonen van een opkomst bij de verkenners (11 t/m 16 jaar).Huren van een clubhuis.Andere vraag.

  Naam *

  Emailadres *

  Onderwerp

  Bericht

  * verplicht

  Voor vragen over of het reserveren van één van onze clubhuizen kun je dit contactformulier gebruiken.