Groepsweekend oertijd 2023

Dit paasweekend zijn de verkenners en de welpen op groepsweekend geweest in het avonturenbos bij Lelystad. Het thema dit jaar was oertijd.

Ik heb een verslag geschreven van wat we allemaal per dag gedaan hebben. We hebben zoveel foto’s gemaakt dit kamp dat ik ze niet allemaal in het verslag kon verwerken. Dus ik heb alle foto’s van het kamp aan het einde van dit verslag bij elkaar gezet.

Lees verder

Omvaren boten zomerseizoen 2023

Eindelijk is het weer zover!β›΅βš“πŸŒ€ Afgelopen zaterdag hebben de verkenners de boten omgevaren van het verkenners-clubhuis aan de Doorweg naar de jachthaven aan de Nieuwe Meer bij het Amsterdamse bos. Dit keer met nieuwe verkennertjes overgevlogen van de welpen.

Lees verder

Zomerkamp 2021

Dit jaar zijn we voor zomerkamp echt een keer ver van huis gegaan, namelijk naar Sneek. Dit was voor alle verkenners een nieuwe kamplocatie, en oh wat was het mooi op de Friese meren! Het kamp stond in het thema van “De Reis om de Wereld in 80 Dagen”. Zo kwam er elke dag een nieuw werelddeel aan bod! Lees verder

Winterseizoen 2020-2021

Afgelopen winterseizoen was anders ingedeeld dan normaal, dankzij de lockdown konden veel opkomsten niet fysiek doorgaan en hadden wij dus online opkomst. We hebben veel spelletjes gedaan zoals bijvoorbeeld Minecraft, Bingo, quizes en veel tekenspellen, ook hebben we zeilinstructie online gegeven. Toen kerstkamp niet door kon gaan dankzij de maatregelen heeft de leiding kerstpakketten gemaakt en deze (met de meest kerstige bezorgingsservice van heel het land) rondgebracht. Zo konden we toch nog het wintergevoel met elkaar delen. Gelukkig was er dit seizoen ook genoeg fysieke mogelijkheid en hebben we weer keihard aan de boten gewerkt. Na dit harde werken konden we jammer genoeg niet direct terug naar ons oude vertrouwde Nieuwe Meer door een onhandige pijplegging dus mochten we de Poel leren trotseren. Louter meertje is het hoor en ook echt heerlijk om op te zeilen, maar ik ben stiekem blij dat we alweer op het de Nieuwe Meer zeilen

Lees verder

Sneeuwpret 2021

Na een kille kamploze kersttijd hebben we toch nog van sneeuw en ijs mogen genieten. Voor een keer hadden we ijsvrij van het klussen en gingen we sneeuwpret hebben. We hebben een sneeuwballengevecht gehad, een iglo gebouwd (of geprobeerd te bouwen) en over de Poel heen geschaatst. Zoals altijd bracht de sneeuw een pittoresk plaatje:

Lees verder

Trektocht 2020

Zomerkamp 2020 was in Zwolle, wat toch niet echt om de hoek is. Om kamp te kunnen houden in deze exotische Overijsselse Hanzestad moest er natuurlijk een heen- en terugtrektocht gevaren worden, en varen deden wij.

Lees verder