Jantje Beton 2004

Elk jaar weer collecteert de Livingstonegroep voor Jantje Beton. Zo ook dit jaar. Zaterdag 13 maart zijn we de straat opgegaan om voor het goede doel geld in te zamelen. De welpen en de kabouters zijn ‘s ochtends vroeg om 10:00 uur vertrokken om de huizen langs te gaan.

Om 12:00 uur namen de verkenners het van ze over om vervolgens in de winkelstraat te collecteren. We hebben € 431,66 opgehaald! De helft van de opbrengst gaat naar onze eigen groep en de andere helft gaat naar Jantje Beton. Dat betekent ruim € 200,- voor de groep!


Jantje Beton vindt het heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Wanneer kinderen spelen, hebben ze op het moment zelf veel plezier. Daarnaast doen ze ook allerlei indrukken en ervaringen op die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. Daarom besteden wij veel aandacht aan kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, omdat ze bijvoorbeeld in een achterstandswijk wonen. Juist deze kinderen wil Jantje Beton voorbereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

De Livingstonegroep vindt het ook heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Daarom collecteren de leden van de Livingstonegroep elk jaar voor Jantje Beton. De groep krijgt de helft van de opbrengst en daar wordt dan spelmateriaal van aangeschaft voor de leden. Zo kunnen de kinderen bij de Livingstonegroep Jantje Beton helpen en tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat hun eigen groep steeds leuker wordt!

Schrijf hier jouw reactie