Groepsweekend 2004

Het is weer voorbij; het jaarlijkse feest van het groepsweekend was ook dit jaar weer een groot succes! We zijn met de hele groep naar Alkmaar geweest waar we mochten overnachten in het clubhuis van de Don Bosco groep.

Zij hadden een mooi clubhuis voor ons ter beschikking waar vanuit we een heel erg leuk kamp hebben gehad! Je kon er ook zelf een stukje bij schrijven!

Het thema van het kamp was Europa. Toen we vrijdag om 12:00 uur in Alkmaar aankwamen zijn we eerst gaan openen en daarna hebben we lekker gegeten. Na het eten was het tijd voor het eerste spel. De groep werd in drieën gedeeld en ieder groepje mocht een land kiezen. Iedereen uit het groepje kreeg een zakdoek die je mocht beschilderen zodat je kon zien dat je van dat land was.
Nadat we allemaal klaar waren met schilderen gingen we in het groepje bij andere landen op bezoek. Daar kwamen we de leiding tegen en moesten we een opdracht doen. Als je strippenkaart vol was, was je klaar.


Het was inmiddels een uurtje of zes ‘s avonds en dus tijd om te eten. De leiding had lekkere kip met rijst gemaakt, waar bijna iedereen lekker van smulde. Als toetje kregen we een lekkere appel.

‘s Avonds gingen we het bos in om levend stratego te spelen. Dat was leuk, helemaal omdat we het in drie groepjes deden. Zo hadden waren er dus twee vlaggen om naar te zoeken en maar ééntje om te verdedigen!

Toen de welpen en kabouters naar bed waren moesten de verkenners opeens hun jas aan doen en werden geblinddoekt in de auto gezet. We hadden het meteen door: nachtspel! We werden ergens in een bos gedropt en moesten zelf weer terug zien te komen bij het clubhuis. Maar de leiding liep ook door het bos en we mochten ons niet door ze laten tikken. Waren we net in de goede richting aan het lopen kwam de leiding er aan! Het was wel erg spannend en leuk.

Toen we de volgende ochtend allemaal opgestaan waren gingen we lekker ontbijten in de slaapzaal van de verkenners; die hadden hun spullen netjes opzij gelegd.

Na het eten zijn we naar het bos gegaan waar we een heel grote landkaart kregen waarop belangrijke steden stonden in Europa. We moesten één voor één alle steden af waar we allemaal leuke dingen gingen doen. Kijk maar hieronder wat we allemaal hebben gedaan!

Toen we met ons groepje alle steden langs waren geweest gingen we weer terug naar het clubhuis. We mochten nog even lekker spelen en andere kinderen gingen alvast oefenen voor de bonte avond. Dat hebben we na het avondeten allemaal gedaan.

En toen was het eindelijk zover: De lang verwachtte bonte avond! Iedereen hun stukje nog een keer en nog één keer geoefend en toen mochten we het leidinghok in. Dat was helemaal omgebouwd en het leek zelfs een beetje op het eftelingtheater! Alle stukje waren erg leuk en ook de leiding had een stukje! Uiteindelijk had James Kont gewonnen.

Na de bonte avond was er een disco voor iedereen. De verkenners mochten nog even blijven toen de welpen en kabouters naar bed gingen. Dat was gezellig!

Jammer genoeg was het al weer zondag! De laatste dag alweer. Maar we hadden nog genoeg te doen! De Franse wijnboer was dood gevonden in z’n boerderij en we moesten oplossen wie het had gedaan. Was het de Duitser samen met de Engelsman? En die rare Zweed; wat had die er mee te maken? Of wisten de Belg en de Nederlander er meer van? De journalist hielp ons soms een beetje met informatie vinden. Het was maar een ingewikkeld verhaal. Uiteindelijk hadden we bijna de hele waarheid gevonden!

Uiteindelijk hebben we allemaal een heel erg leuk kamp gehad en zijn we lekker moe weer naar huis vertrokken. Volgend jaar weer zo leuk!

Naam: iris!
~hallo mense kamp was egt koewliej!
de bonte avond was leuk we hadde leuke plek!
en wij werden s’nachts gedropt in het bos!!!was egt vet kamp hoor!!
doeiiiiii xxxxxxx
irisjeee
Datum en tijd: 27/04/2004 20:07

Naam: Bart
Hoi Emma ik ben blij dat je het groepsweekend zo tof vond en ik vind het heel leuk dat je volgend seizoen naar de verkenners komt! Groetjes!
Datum en tijd: 27/04/2004 19:05

Naam: emma
HET IS WEL ERRUG HOR,
NOG STEEDS NIEMAND WAT GESGREVUH
HET IS EEN SCHANDE
DAG DAG
GROETJUZZZZZZZZZZZZ
EMMA
Datum en tijd: 27/04/2004 15:53

Naam: emma
HEEFT ER NOG NIEMAND WAT GESGREVUH?????
ALEEN IK EN SABINE?????????????????????
IK STA WEL STOM OP DIE FOTOOS.
DU BONTU AVOND WAS HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL LEUK
DAG DAG
EMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ( KABOUTER)
PS NA DE ZOMERVAKANTIE GA IK OVER VLIEGEN MET NOG 9 OF8 ANDERE KABO’S
Datum en tijd: 26/04/2004 15:42

Naam: emma en sabine
hoi hoi hoi
wij vonden het…………zuuper
Datum en tijd: 24/04/2004 14:06

Schrijf hier jouw reactie