Installatie esta’s

12 december was het dan zover, de nieuwste Esta’s werden geinstalleerd!

Terwijl de leiding bij de deur een praatje maakten met de ouders, waren de kinderen al volop bezig met een zelfbedacht programma: iemand is hem, niemand is hem. Het enthousiastme spatte ervan af, zelfs de leiding werd niet gespaard! Waren ze soms zenuwwachtig voor iets dat komen ging? …

Na een spannend potje balspel werd het serieus, het spel ‘Hollandse Livingstone’ ging van start! Een ervaren Livingstone- Esta stond in het midden en moest ervoor zorgen dat alle nieuwe Esta’s ook bij de Livingstone kwamen. De nieuwelingen waren alleen nog een beetje schuw, en probeerde de Hollandse Livingstone-Esta te ontwijken! Maar na een paar keer heen en weer hollen en was het dan zover:  iedereen had zich bij de Hollandsche Livingstonegroep aangesloten.

Na het Hollandsche Livingstonespel was het tijd om de kennis van de Esta’s te testen. Hoeveel weten ze eigenlijk van de Livingstonegroep af? De beruchte pan en pollepel kwamen tevoorschijn en de vragen konden beginnen. Uiteindelijk was duidelijk dat iedereen er helemaal bijhoorde!

Na het kennisspel was het tijd voor de coördinatietest van de nieuwe Esta’s. En hoe kan dit beter getest worden dan met geblindoekt voeren? Alle nieuwe Esta’s werden geblindoekt en kregen een lepel met chocoladevla in de hand. De andere Esta’s zaten op een kruk en werden gevoerd door de geblindoekten. Zoals gehoopt ging dit aardig mis. De chocoladevla zat meer op de kleding dan in de mond. En daarmee hadden de Nieuwe Esta’s aardig punten gescoord bij de leiding, hoe gekker hoe beter!

Met de coördinatie en de kennis van de Esta’s zat het dus meer dan goed, maar zijn ze ook een beetje avontuurlijk?  We kwamen er achter tijdens het maken van de vuurbaan. Buiten was de tafel met zand klaargezet en Rowan had de heilige bron in zijn handen, de lucifers. Nadat duidelijk was gemaakt wat de bedoeling was begon iedereen als een speer aan het werk, zelfs de leiding was enthousiast geworden. Hier een obstakel, daar een eindknal, niks werd uitgesloten.

Na de 10 minuten vuurbaan bouwen moest iedereen weer naar binnen. Het moment was aangebroken, de nieuwe Esta’s werden nu dan echt officieel geïnstalleerd! Een voor heen noemde zij de wet op, een belofte die de kinderen tot een échte Esta maakte!

Als echte Esta’s ging iedereen weer de kou in, om tot slot nog de vuurbaan aan te steken! spannend…
De vuurbaan was helemaal afgegaan, zelfs de eindklapper!

Na dit spektakel was de opkomst helaas toch echt voorbij, en moest er weer worden gesloten en alle familie en vrienden deden gezellig mee!

Tot slot een gekke groepsfoto, om de dag helemaal af te sluiten!

1 gedachte op “Installatie esta’s

  1. Sonja

    Welkom alle nieuwe esta's! Ik hoop dat jullie het hier naar jullie zin hebben en dat ik jullie over een paar jaartjes bij de verkenners kan zien!

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *