Herfstkamp verkenners 2023: De vier elementen

Met een mooi zeilseizoen achter de rug was het weer tijd voor het herfstkamp van de verkenners. Het thema was dit jaar “De vier elementen”, waar we op scouting natuurlijk elke week wel mee te maken hebben.

Normaal gesproken varen we de boten om van de jachthaven naar ons clubhuis aan de Doorweg. Dit jaar hadden we dat al eerder gedaan omdat de Hoornsloot een paar weken dicht zou gaan. De verkenners verzamelden rond etenstijd op het clubhuis. Na het avondeten en het corvee gingen we aan de slag met het eerste element: Lucht. We hebben ons van onze meest creatieve kant laten zien bij het maken van vliegers, die we later in het kamp natuurlijk hebben uitgeprobeerd.

Op zaterdagochtend zijn we aan de slag gegaan met de boten. Die hebben we in hoog tempo uit het water gehaald.

’s Middags was het tijd voor het tweede element Water. Wat is nou een betere manier om dit element te ervaren dan een uitje naar de Meerkamp? En, zo konden we alvast even aan het water wennen voor de jaarlijkse zwemwedstrijden, waar we trouwens een beker hebben gewonnen! Alle verkenners waren op de fiets gekomen zodat we samen naar het zwembad konden fietsen.

Dat zwemmen hakt er wel in, dus moe, hongerig en voldaan gingen we bij thuiskomst aan de slag met het avondeten. Er was een hoop groente te snijden waar iedereen lekker aan mee heeft geholpen zodat we snel aan tafel konden!

Dit kamp hebben we afscheid genomen van Noa, die ondertussen alweer een paar jaar leiding heeft gegeven bij de verkenners. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar! Eerst moest Noa het parkoers van de Avonturenspeeltuin weten te trotseren met een blinddoek om, én met verkenners die soms goede en soms precies verkeerde aanwijzingen gaven! Dat is nog niet zo makkelijk.

’s Avonds gingen we over van Water naar Vuur, met eerst gekleurd vuur. Daarna hebben we sinaasappels uitgehold en gevuld met beslag, om zo sinaasappelcake op het vuur te maken.

Toen was alweer de laatste dag van kamp aangebroken. Gelukkig stond er goede wind, want dat was nodig om onze zelfgemaakte vliegers uit te proberen. Of misschien is windkracht 6 net iets té goed?

Nathan kwam als winnaar uit de bus met zijn supermooie en goed werkende vlieger in de vorm van een kwal.

De oplettende lezer zal in de gaten hebben dat er één element is wat we nog niet hebben gehad, namelijk Aarde. Met alle regen van de afgelopen tijd is dit element echter veranderd in modder. Dit waren de perfecte omstandigheden voor de Modderspelen. We hebben rugby en iemand is hem niemand is hem gedaan, en wat is iedereen vies geworden! Daarna zijn we op zoek gegaan naar wat er zoal leeft in de aarde. Welke bak kon de meeste verschillende insecten vinden?

Dit kamp was weer hartstikke gezellig, en zeker een mooi begin van ons winterseizoen!

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *