Tijdreizen

Het zomerkamp van de esta’s stond dit jaar in het thema Tijdreizen.

We hadden een tijdmachine van een gekke professor gekregen waarmee we naar de Prehistorie gingen. Om de Prehistorie te overleven leerden we onszelf verstoppen voor gevaarlijke dieren en speren maken om op dieren te jagen. Maar toen vertelde een video van de professor ons dat hij de onderdelen van de tijdmachine gestolen had waardoor we vast zaten in de Prehistorie. Gelukkig hielpen holbewoners ons om een onderdeel te vinden. Die avond leerden we vuur maken zodat we die nacht niet bang hoefden te zijn voor dieren die ons op wilden eten.

De volgende ochtend gingen we kijken wat er gebeurde als we het onderdeel in de tijdmachine zetten. We kwamen in de tijd van de Grieken en Romeinen terecht waar toevallig de olympische spelen plaats vond. Na de lunch gingen de Grieken een gevecht met de Romeinen aan. Die avond kwam er een afgevaardigde van Julius Ceasar bij ons eten en gaf ons een brief waarin stond waar we het tweede onderdeel konden vinden. Een gladiator was er met het onderdeel vandoor gerent en wij mochten dat onderdeel houden als wij de gladiator vingen.

De professor vond dat we wel erg snel de onderdelen terug vonden, dus ging hij ’s nachts naar het clubhuis om de onderdelen te stelen en ontvoerde Patty en Sonja. Gelukkig waren de dappere tijdreizigers net op tijd om Patty, Sonja en de onderdelen te redden.

Na een korte nacht zijn we weer naar de tijdmachine gegaan met het verzoek om naar de Middeleeuwen te gaan. Daar gingen we net als Robin Hood geld stelen van de rijken en smokkelen naar ons schuilplaats, maar dat pikten de rijkelui natuurlijk niet… Als echte ridders zijn wij een riddertoernooi gaan houden waar Bart als winnaar uit kwam. Toen we later terug gingen naar de tijdmachine lagen er paardenhoeven die ons de weg wezen naar het laatste onderdeel. Om ervoor te zorgen dat onze onderdelen niet weer gestolen werden door de professor beschermde we ons met zelfgemaakte schilden.

De laatste ochtend gingen we nog even naar de Middeleeuwse markt om flink winst te maken met slim handelen. Daarna zijn we naar de tijdmachine gegaan, hebben alle onderdelen erin gezet en zijn terug naar het heden gereisd. Eind goed, al goed.

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *