VOC-Kamp Esta’s

De eerste week van de zomervakantie zijn de esta’s op kamp geweest in Huizen.

De eerste dag vonden de kinderen flessenpost uit de VOC-tijd. Daarin zat een brief van Laura Barentsz. Laura, de dochter van Willem Barentsz, wou altijd al graag met haar vader mee varen op een groot zeilschip. Maar omdat vrouwen op een schip ongeluk brengen, mocht ze nooit mee. Ze had zich als man verkleed en was stiekem aan boord van haar vaders schip gegaan. Helaas ontdekte één van de bemanningsleden dat ze een vrouw is, en gooide haar over boord. Gelukkig heeft Laura voordat ze over boord werd gegooid een briefje uit de zak van de zeeman kunnen pakken, waarop stond hoeveel stappen we naar het noorden, oosten, zuiden of westen moesten lopen. Nadat de esta’s een kompas geknutseld hadden, konden we de route lopen. Aan het eind van de route hing in de bosjes een kaart waarop stond waar Laura zat. De volgende dag hebben we Laura gered en haar eten en drinken gegeven. Maar daar hield het avontuur niet op… Midden in de nacht werd leiding Sonja ontvoerd. De mannen hebben zo snel mogelijk de esta’s wakker gemaakt en zijn met twee boten achter Sonja aan gegaan. Na een stukje varen hadden de esta’s Sonja gevonden en hebben ze de piraten weggejaagd. Laura voelde zich schuldig en om ons niet in nog meer problemen te brengen is zij weggelopen terwijl iedereen lag te slapen. Om ons te bedanken, heeft Laura een schatkaart achtergelaten. Die middag zijn de esta’s meteen op zoek gegaan naar de schat.


Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *