Roei- Zeil- en Wrikwedstrijden 2023

Voor het eerst in jaren hebben we weer meegedaan aan de Roei- Zeil- en Wrikwedstrijden. Het was zeker een geslaagd weekend, waarin de verkenners een mooie prestatie hebben geleverd! Daarnaast is het een leuke manier om kennis te maken met andere groepen uit de regio.

Het kamp begon erg druilerig en helaas was er niet zo veel wind. Aangezien we op het clubhuis aan de Amsterdamseweg sliepen, fietsten we eerst gezamenlijk naar Bibo om de boten op te tuigen en om naar de opening te wrikken. De wedstrijden worden gehouden op de Riekerplas, het grote deel van het Nieuwe Meer aan de kant van Badhoevedorp. Op sommige momenten lagen de vletten bijna stil omdat een van de boeien in een luwte lag. Het weer hield dus in alle opzichten te wensen over. Ondanks dat was het voor alle verkenners een goede manier om kennis te maken met het wedstrijdzeilen op scouting. Voor veel verkenners was dit namelijk de eerste wedstrijd.

Op zondag was het tijd voor het roeien en wrikken. Alle boten van alle groepen moesten eerst door de Bosbaansluis de Bosbaan op. Dat is altijd een hele happening en we zijn vroeg opgestaan om de laatste schutting te kunnen halen.

De sfeer zat er bij ons in ieder geval goed in. Iedereen was enthousiast over de wedstrijden, al was het wel even wennen aangezien we zo lang niet hebben meegedaan. We hebben weliswaar geen prijzen gewonnen, maar dat betekent niet dat we het niet goed gedaan hebben. Een boot met jonge verkenners is tweede geworden op de 100 meter roeien tegen veel oudere kinderen! Helaas ging de volgende heat bij ons minder goed, dus konden we daar geen prijs voor halen. Maar wat waren we dichtbij! Ook heeft Ryler, die keihard kan wrikken, een mooie prestatie geleverd. Tussen de wedstrijden door was er genoeg tijd voor de verkenners om kennis te maken met verkenners van andere groepen. Hartstikke gezellig, en daarnaast leuk dat iedereen uit de buurt komt. Dat heb je bij Kaagcup natuurlijk niet.

Na de prijsuitreiking bij de kloktoren van de Bosbaan was het weer tijd om terug te keren naar het Nieuwe Meer. Eerst door de sluis natuurlijk. Ondertussen zullen de verkenners wel weten dat je niet vooraan in de sluis wilt liggen, als je het droog wilt houden ten minste! Ook in de sluis was het erg gezellig en werden er bijvoorbeeld liedjes gezongen. Word Zeeman van Ancora blijft een favoriet, en was dan ook tijdens de wedstrijden over de hele Bosbaan te horen, gezongen door onze verkenners!

Eenmaal afgetuigd en aangekomen op het clubhuis moesten er nog een paar laatste dingen opgeruimd worden. Daarna was het tijd om naar huis te gaan. We kijken terug op mooie wedstrijden. Volgend jaar doen we weer mee!

Hieronder een fotoverslag. Er volgen nog meer foto’s.

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *