Kerstkamp verkenners 2022: Elfstedentocht

Toen we het thema Elfstedentocht hadden bedacht, wisten we nog niet dat het weer zo goed bij het thema zou passen! Het was dus een erg koud kamp, maar dat leverde een hoop ijspret op.

Op vrijdagavond kwamen de verkenners aan met hun eigen meegebrachte gerechten voor het jaarlijkse kerstdiner. Iedereen had enorm zijn best gedaan, wat ook zeker van de foto’s afstraalt.

Na het corvee hebben we van een kurk en een dennenappel kerstboompjes geknutseld en versierd. De volgende ochtend was het ijskoud! Toch hebben de dappere verkenners zich in de kou gewaagd om nog even iets aan de boten te doen. Wat een bikkels!

Maar dit was niet voor lange duur. Het had die nacht ge-ijzeld. Je kon wel zeggen dat het hele terrein in een ijsbaan was veranderd. We hebben het werk neergelegd om te gaan curlen met blikken verf. Volledig geïmproviseerd; je moet gebruik maken van het ijs zolang het er is. We hebben hier een hoop lol mee gehad!

Na een ochtend vol ijspret, en nadat we binnen even waren opgewarmd, was het tijd voor een middag vol ijspret. We zijn naar de Jaap Edenbaan gegaan om zelf een stukje Elfstedentocht te schaatsen. De verkenners kregen allemaal een stempelkaart mee, net als vroeger bij de Elfstedentocht, en konden voor elk rondje op de buitenbaan een stempel krijgen van een andere stad van de Elfstedentocht.

Later die middag hebben we wat Geocaching gedaan rond het clubhuis en was er nog vrije tijd voordat we gingen eten. Na het corvee konden de verkenners bij het vertoon van hun stempelkaartje van de Elfstedentocht leuke en lekkere dingen kopen op onze eigen kerstmarkt, zoals warme chocolademelk of een kerstkaart om zelf te versturen.

Die avond hadden we ook nog mannen- en vrouwenavond, waar de jongens en meiden allebei hun eigen programma hadden.

Op zondagochtend hebben we snel de boten de loods in gedaan, en toen werd het even spannend, maar: It Giet Oan!!! Samen met de ijsmeesters (de leiding) hebben we een kijkje genomen bij de poel, en het ijs zag er goed uit. We waren niet de enige. Al snel stond half Amstelveen op het ijs, compleet met een koek-en-zopiekraam en muziek op de Kleine Poel.

Wat een passende afsluiting voor een kamp in het thema van de Elfstedentocht! Op natuurijs schaatsen is natuurlijk heel speciaal. Voor sommige verkenners was dit voor het eerst. Daarnaast was het ijs heel mooi glad omdat er geen sneeuw op lag.

Na dit tweede schaatsuitje was het alweer tijd om te sluiten, maar sommige verkenners en leiding zijn ’s middags nog even doorgeschaatst.

Voor alle foto’s, zie hieronder.

 

 

 

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *