Reünie 6 september scouting Livingstonegroep

Amstelveen Dichtbij 19 augustus 2014

AMSTELVEEN – De scouting Livingstonegroep viert dit jaar haar vijfenzeventigjarig bestaan. Op zaterdag 6 september 2014 wordt een reünie georganiseerd voor alle oud-leden van de Amstelveense zeeverkennersgroep?

In 1939 is de Livingstonegroep begonnen als landverkennersgroep in Amstelveen. In de jaren na de oorlog is de groep stapsgewijs in een zeeverkennersgroep verandert. Er werden een aantal boten aangekocht en vanaf 1947 werd er op de Nieuwe Meer gezeild.

Een van de eerste boten die aangeschaft werden is de lelieschouw Fram, een oud-Hollands type zeilboot, die nog steeds in bezit is van de Livingstonegroep. Veel Amstelveners hebben in dit schip voor het eerst leren zeilen en bewaren hier goede herinneringen aan.

Na zeventig jaar en vele verhalen, goede herinneringen en avontuur is de Livingstonegroep nog steeds zeer actief. Er worden kampen georganiseerd, deelgenomen aan zeilwedstrijden en er is elke week opkomst. De groep bestaat uit kinderen vanaf 6 jaar en een grote groep jongeren die het allemaal organiseren.

Meer informatie is te vinden op livingstonegroep.nl. Ook kunnen oud-leden zich hier aanmelden voor de reünie. Contact opnemen met de groep kunt u via info@livingstonegroep.nl.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 augustus 2014

Schrijf hier jouw reactie