Installatie Esta’s

Vandaag was het dan eindelijk zover, de nieuwe Esta’s werden geïnstalleerd. En dat was een groot feest!

Als eerst werden de nieuwe leden gevangen door onze Hollandse Esta’s. Onze esta’s vonden alle nieuwe leden zo leuk, dat ze al vrij snel iedereen te pakken hadden.

Vervolgens gingen we kijken of die nieuwe Esta’s wel genoeg kennis hebben over scouting en over onze groep. Met een beetje hulp van de oude Esta’s bleek al vrij snel dat iedereen weet wat de Livingstonegroep is.

Omdat wij een watergroep zijn, moeten wij natuurlijk wel weten of alle Esta’s naar de Kapitein kunnen luisteren. En daarom improviseerde wij een boot waarop de Esta’s de orders van de Kapitein op moesten volgen. Gelukkig zijn onze Esta’s echte waterratten, en weten ze al precies wat ze moeten doen op een boot.

Daarna werd hun coördinatie op de proef gesteld. Een aantal Esta’s werden geblinddoekt kregen een lepel en een bakje vla in hun handen, waarmee ze de andere Esta’s moesten voeren. Lekker expres niet naar de coördinatie tips luisteren zorgde ervoor dat het een kliederboel werd en iedereen onder de vla zat.

En natuurlijk mag een beetje avontuur niet ontbreken. Iedereen kreeg een doosje met lucifers, om vervolgens samen een luciferbaan te maken. Iedereen deed hartstikke fanatiek mee, en kon niet wachten totdat de baan werd aangestoken.

Maar eerst was het tijd voor het grote moment, de installatie! Om de buurt maakte de nieuwe Esta’s een belofte waardoor ze een echte Esta werden.

Nog even snel een groepsfoto maken, en dan was het eindelijk tijd voor de grote klapper van de dag. De luciferbaan werd aangestoken. In het begin ging het wat moeizaam, maar toen hij eindelijk liep, zag het er prachtig uit!

4 gedachten over “Installatie Esta’s

 1. Patty

  Jaja, de Livingstonegroep is weer 9 kanjers rijker!

  Dat jullie maar net zo lang bij bij de groep blijven zitten als dat de leiding heeft gedaan! :D

 2. Sandra van Leeuwen

  Dat zag er weer goed uit. Gefeliciteerd "nieuwe'esta's.

  Jullie allen hebben weer een top baan gebouwd.

  Welkom en veel plezier bij de Livingstone.

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *