Griezelkamp

Op zaterdag 23 april werden de esta’s en verkenners ontvangen door allerlei griezels in Sassenheim, een clubhuis vol met spoken, spinnenwebben en bloedhanden op de ramen.

Na het griezelige ontvangst gingen de kinderen maar snel het water op, maar zelfs daar lieten de zombies hun hersentjes kraken. De kinderen vonden het zo wel genoeg, en vormden hun eigen griezelleger met griezelige kostuums. Na een heerlijke maaltijd bestaande uit ingewanden met bloed, hadden de kleine griezels weer genoeg energie om het zintuigenspel te doen. Ze werden getest of ze wel goede griezel ogen, oren, neus, tong en handen hadden. Daarna was het voor de jonge griezels tijd om naar bed te gaan, terwijl de ouderen glimmende voorwerpen probeerden te smokkelen langs de griezeldouane. Daarna was het ook voor de oudere griezels tijd om uit te rusten van een spannende dag.

Die ochtend werden de griezels met veel lawaai wakker, smachtend naar een paasontbijt. Na de energietoevoer, gingen we weer snel het water op, maar omdat de wind een beetje tegenviel gingen we lekker voor anker, en afkoelen in het water. Al snel kregen de griezels weer honger, en voeren we naar een eilandje om te lunchen. Toen iedereen weer bijgeladen was voeren we weer terug naar het clubhuis. Daar stond mummie Sjoerd klaar met de brandslang om iedereen nat te spuiten. Toen was het tijd voor de waterestafette. Iedereen werd lekker nat, en alsof ze nog niet nat genoeg waren, kwam vampier Stephan met de brandslang iedereen nog even extra nat spuiten. Daarna was het toch echt tijd om te oefenen voor de Bonte Avond. Tussendoor nog even een heerlijke maaltijd kots naar binnen werken, om vervolgens de spinnen in hun web te zetten voor de Bonte Avond. Eindelijk was het zo ver, de Bonte Avond, alle griezels deden mee. Spannende, grappige en leuke toneelstukjes kwamen langs, de ‘wie ben ik – griezelquiz’ en natuurlijk de griezeldisco! Nadat de griezels waren uit gedanst was het voor de jongste griezels tijd om naar bed te gaan, terwijl de ouderen griezels de weerwolven van Sassenheim probeerden te verjagen. Daarna was het ook voor hen tijd om naar bed te gaan.

De laatste dag begon weer met een griezelig ontbijt. Maar helaas moest er ook veel opgeruimd worden. Al snel werd er gehandeld met griezelige voorwerpen. Totdat het tijd was voor de griezels om naar huis te gaan. Om de griezels van Sassenheim te herinneren aan een super leuke tijd, hier een selectie van de vele foto’s.

7 gedachten over “Griezelkamp

  1. bart

    Foto's zijn super. Ik heb heel erg veeeeeeel lol gehad.

    Ik heb geen stem meer en een beetje slaap tekort. Maar ik ga weer mee hoor de volgende keer.

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *