Zomerkamp 2020

Ondanks dat zomerkamp 2020 plaatsnam in Zwolle, waanden wij onszelf in Kaatsheuvel; het thema van dit kamp was namelijk Efteling!

Scroll naar beneden voor foto’s!

Lang, lang geleden was er eens een nat, nat zomerkamp, maar gelukkig wordt het plezier van een scout niet zomaar aangetast door wat regenwolken. We begonnen op Dinsdag het kamp met het klassieke Pan-Tik-spel, waar de bakken strijden in een quiz om de spullen waar ze de rest van het kamp mee moeten doen. Nadat de beste kookartikelen waren verdeeld over de snelste Eftelingkenners gingen we de tenten opzetten, een zalige klus voor zowel de coördinators/haringslagers als voor de tentstokvasthouders. Na een paar potjes Muzikale Stand in de Mand was het alweer etenstijd en wat was het weer een smikkelen, niks gaat boven een gaspitje. We hebben de eerste avond toch maar even binnen gescholen voor de regen, maar als je bekend bent met de zomerkampse ochtendroutine begrijp je wel dat een (relatief) rustige eerste avond eigenlijk wel fijn was.

Woensdag begon namelijk met de Knikker, Knakker en Knokker en hun ochtendgymnastiek. Anders dan de Eftelse sprookjes, werden onze kinderen met de helse muziek van Carnaval Festival wakker gemaakt. Na een gezonde portie sport gaan de kinderen aan een gezond ontbijt en tevens ook een zomerse traditie, havermoutpap. Als leiding mag ik zelf altijd even mee komen smikkelen, en na jaren blijft het een vullende ervaring. Het smikkelen was echter niet voorbij, want we gingen vervolgens snoephuisjes knutselen. We hebben vervolgens nog op het water een tik/smokkelspel gedaan in het thema van de Baron 1898 en sloten de avond af met een vossenjacht door het sprookjesbos, wat eindigde in een duister labyrint.

Donderdag hebben we een soort levend stratego gespeeld, waarbij het mogelijk was om jezelf omhoog te kopen door geroofd of gekregen gouden dukaten. We hebben een heerlijk potje gezeild en binnen wat kleinere spelletjes gedaan. De laatste keer dat we in Zwolle zaten was het zo warm dat we de hele dag door aan het zwemmen waren, deze keer was dat minder het geval maar waren we toch nat.

Op vrijdag gingen we op dagtocht, zeilend (en uiteindelijk slepend) richting Zwolle. We gingen natuurlijk niet alleen op pad om louter te passagieren, de verkenners waren ook op zoek naar een supermarkt, want op vrijdag was ook de kookwedstrijd. De jury waanden zich Holle Bolle Gijs door alle lekkernijen van die avond, wat kwamen er een hoop heerlijke gerechten langs. Van Hawaiiburgers tot Zweedse gehaktballetjes, van sushi tot fruit-in-vla. Nadat we ons helemaal rond hadden gegeten gingen we vroeg naar bed, maar de nachtrust werd verstoord door een glowstick-verzamelend, Wilde vaart-ontwijkend, spannend nachtspel. Na al die drukte gingen we weer lekker slapen, om ’s morgens voor de vierde keer wakker te worden met Carnaval Festival.

Zaterdag hebben we iets heel bijzonders gedaan, we hebben namelijk gezeild met drie zeilen in plaats van de normale twee. De verkenners kregen een tweede, tentstokken, touw en plakband tot hun beschikking en mochten zelf uitvogelen waar en hoe ze het zeil gingen knutselen. Er was een bak die wist dat meten weten is en gebruikte de stelling van Pythagoras om hun Lelievlet met een degelijke spriet te versterken. Na het bouwen gingen de verkenners in de nieuwe boten zeilen en wat konden ze hard zeg! Omdat het alweer de laatste avond van kamp was, hebben we het goed afgesloten, eerst met een verrukkelijke barbecue en vervolgd met de bonte avond. Er waren humoristische, spannende en zelfs muzikale acts, er was een quiz en een lied over H-O wat eenieder bij zal blijven. Die avond vol theater was heuze haute culture, en de avond was nog maar begonnen, want er was ook nog ruimte voor een fantastisch kampvuur.

Natuurlijk was zondag niet Knikker, Knakker en zelfs niet Knokker-vrij, niks start de dag beter dan een lekker potje ochtendgymnastiek met een lekker bordje H-O. Met een geknakt lichaam en een gevulde maag was het alweer tijd om de tenten op te ruimen en moe, maar voldaan, weer richting huis te keren. En we leefden nog lang en gelukkig.

We hebben echt genoten van dit kamp, we hebben toch nog even in de zon kunnen zwemmen en de rest van de tijd hield het weer ons niet tegen. We hebben (instructie)gezeild, gesport, gespeeld, gezongen en vooral naar nieuwe Eftelingverhalen geluisterd. Wij kijken enorm uit naar het volgende zomerkamp en we hopen dat het terugkijken van de foto’s helpen met het wachten tot we elkaar weer in het echt mogen zien!

 

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *