Lelieschouw ?

2003

Deze schouw is ontdekt door de Spaarnegeuzen uit Heemstede en is sinds 2004 ook eigendom van deze groep. Er is niet veel bekend over deze schouw. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk welk zeilnummer deze schouw heeft. De Spaarnegeuzen gaan hem restaureren en weer zeilend maken.

Er zit veel werk in het schip. Er zit geen mastbank meer in en de mastwangen zijn verhoogd i.v.m. de kajuit. Die gaat er af. Diverse gangen zijn rot. Vier gangen moeten voor de helft vervangen worden. Ook de bodem moet vernieuwd worden. Spiegel en voorboord zijn goed, ook van het roer valt nog wel wat te maken. Zwaarden zijn nog perfect.

De boot is in 1997 aangekocht door de vorige eigenaar. De boot verkeerde toen in goede conditie. Hij heeft de boot overgenomen van een ouder echtpaar bij wie de boot al zo’n 35 jaar in bezit was. Zij maakten trektochten door Friesland met de boot en sliepen in de kajuit. 

Nadat de huidige eigenaar er tot het jaar 2000 met veel plezier op het Veluwemeer in gezeild heeft, is er wegens omstandigheden eigenlijk niet meer met de boot gevaren. De lelieschouw heeft een paar jaar in de haven gelegen en is daar absoluut niet beter van geworden. 

1 gedachte op “Lelieschouw ?

  1. Louis bink

    Deze schouw is schouw nr 7 ,ik herken hem aan z’n zwaarden , zijn naam was de Krakatau van de Haagse waterscouts . Het was de snelste schouw van de HWS

Laat een reactie of bijschrift achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *