welpenverkennerswilde vaart

Nieuwsbrief verkenners

Amstelveen, 26 november 2016

Geachte ouders/verzorgers,

Vrijdag 16 december is het weer zo ver, er wordt kerst gevierd bij de verkenners! Vrijdag 16 december worden de kinderen om 18.00 uur verwacht op het clubhuis aan de Doorweg. Het is de bedoeling dat de kinderen iets te eten meenemen voor het kerstdiner. Volgende week zaterdag (3 december) gaan we bespreken wie wat gaat maken. Zondag 18 december kunt u uw kind/kinderen om 12.00 uur komen ophalen bij de Doorweg. Dit jaar valt het kerstkamp NIET in het eerste weekend van de kerstvakantie, omdat het dan kerst is.

Tijdens het kamp zullen wij ook aan de boten gaan werken. Wilt u er aan denken uw kind/kinderen oude kleren mee te geven! Wilt u daarnaast uw kind/kinderen zwemkleding en een handdoek meegeven? Dit heeft te maken met het programma.

De kosten voor dit kamp zijn € 22. Het kamp geld kunt u overmaken voor 12 december op IBAN nummer NL 96 INGB 0005141814 t.n.v. Scouting Livingstonegroep, o.v.v. ‘kerstkamp 2016′ en de naam/namen van uw kind(eren).

U meldt uw kind/kinderen aan of af doormiddel van een e-mail voor 12 december.

Zaterdag 24 december en zaterdag 31 januari zal er geen opkomt zijn. De volgende opkomst is 7 januari en vindt plaats in het clubhuis aan de Amsterdamse weg. Wij hebben dan ons nieuwjaarsfeest. Het begint om 13.00 uur, om 20.00 uur kunt u uw kind/kinderen weer op komen halen. Denk aan de warme kleding, wij zullen namelijk zoveel mogelijk buiten zijn.

Mochten er nog vragen zijn kan er uiteraard contact met ons worden opgenomen.

Als u nog vragen heeft kunt u ons altijd bereiken op
Suzanne van Nes
Theo Nijssen
Job Boekhout
Sanne Moespot

3 december: sinterklaasopkomst
16 t/m 18 december: kerstkamp
24+31 december: geen opkomst
7 januari: nieuwjaarsfeest
25 maart: boten erin
15 t/m 17 april: groepsweekend
25 t/m 28 mei: kaagcup (alleen voor kader)
15 juli: laatste opkomst
24 t/m 29 juli: zomerkamp.
30 juli t/m 5 augustus: trektocht (alleen 16+)

Nieuwsbrief verkenners september 2016

Amstelveen, 26 september 2016

Beste ouders/verzorgers,

Zaterdag 1 oktober zijn nogmaals de jaarlijkse zwemwedstrijden. We spreken dan om 18:15 uur af bij de hoofdingang van zwembad de Meerkamp in Amstelveen. Om ongeveer 21:15 uur zullen de wedstrijden afgelopen zijn en bent u welkom bij de prijsuitreiking. ’s Ochtends gaat de normale opkomst gewoon door. Het thema van de zwemwedstrijden dit jaar is: “We’re going to Ibiza!”. Wilt u er voor zorgen dat uw kind/kinderen gegeten hebben voor de wedstrijden. De leiding zorgt voor een tussendoortje.

Zaterdag 21 tot en met 23 oktober gaan de boten eruit. Hier maken wij een gezellig kamp van, het eerste kamp van het seizoen. We spreken vrijdag af om 10 uur op jachthaven de Koenen en zondag kunnen de kinderen opgehaald worden om 12 uur op het clubhuis aan de Doorweg. Wilt u er voor zorgen dat u uw kinderen warme kleren meegeeft en het liefst zonder fiets naar scouting stuurt. De kinderen slapen tijdens dit kamp in het clubhuis alleen zijn de grote luchtbedden erg onhandig, deze gaan namelijk erg vaak stuk. Het handigst is om een matje mee te nemen, deze zijn ook nodig voor het slapen in de tent.

De kosten voor dit kamp zijn € 22. Het kamp geld kunt u overmaken voor 14 oktober op IBAN nummer NL96 INGB 0005 1418 14 t.n.v. Scouting Livingstonegroep, o.v.v. ‘herfstkamp 2016′ en de naam/namen van uw kind(eren).

U meldt uw kind/kinderen aan of af doormiddel van een e-mail voor 14 oktober.

Denkt u er aan om uw kind/kinderen op tijd aan of af te melden voor een opkomst, activiteit of kamp.
De groeten van de Leiding.

U kunt ook e-mailen naar verkennersleiding@livingstonegroep.nl

1 oktober: zwemwedstrijden (opkomst gaat gewoon door)
21 t/m 23 oktober: boten eruit/herfstkamp
3 december: sinterklaasopkomst
16 t/m 18 december: kerstkamp
24+31 december: geen opkomst
7 januari: nieuwjaarsfeest
25 maart: boten erin
15 t/m 17 april: groepsweekend
25 t/m 28 mei: kaagcup (alleen voor kader)
15 juli: laatste opkomst
24 t/m 29 juli: zomerkamp.
30 juli t/m 5 augustus: trektocht (alleen 16+)

Overvliegen

Beste ouders van de nieuwe verkenners,

Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover, uw kind gaat overvliegen. Deze stap wordt ook wel vergeleken met de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Daarom is het belangrijk om te weten wat er gaat veranderen voor u en uw kind.

Allereerst wil ik u informeren over de gang van zaken aanstaande zaterdag. Uw kind wordt om 10:00 uur in het welpenclubhuis aan de Amsterdamseweg verwacht.Hier zullen de welpen en de verkenners samen een overvliegspel spelen. Na het spel zullen de verkenners samen met de welpen naar de Nieuwe meer fietsen. Hier zullen zij tot 14:00 uur een normale verkenners opkomst draaien. Om deze reden is het van belang dat uw kind een lunchpakket mee heeft en op de fiets komt.

Daarnaast zal de locatie waar de opkomsten plaatsvinden veranderen. ‘s Zomers zeilen de verkenners op de Nieuwe meer. Zij verzamelen dan bij jachthaven de Koenen. ‘s Winters knappen de verkenners de boten op. Dit doen zij aan de Doorweg 34.
Omdat de groep steeds groter wordt, wordt u verzocht om een reddingsvest aan te schaffen voor uw kind. Deze hoort iedere opkomst meegenomen te worden en mag in de boot blijven liggen. Het is belangrijk dat er een reddingsvest gekocht wordt en geen zwemvest. Aangezien de verkenners nog meer buiten zijn dan de welpen is het ook van belang dat uw kind een regenpak mee heeft naar de opkomsten.

Ook gaat uw kind bij de verkenners een stuk vaker op kamp. Na het zomerseizoen als de boten weer uit het water worden gehaald voor onderhoud, doen zij dit door middel van Herfstkamp. Dit kamp valt altijd in de herfstvakantie. Kerst vieren de verkenners jaarlijks met z’n allen op Kerstkamp, tijdens het eerste weekend van de kerstvakantie. Het eerst volgende kamp hierna is groepsweekend, met de welpen en wilde vaart. Voor het kader (14+) is er tijdens Hemelvaart Kaagcup; een kamp van zeilwedstrijden. Om het jaar af te sluiten gaan de verkenners samen met de wilde vaart in de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp. Zomerkamp duurt bij de verkenners tot en met zaterdagmiddag. Twee dagen langer dan bij de welpen. De data van alle kampen en bijzondere opkomsten kunt u ook terugvinden op de website. Over al deze activiteiten ontvangt u van te voren een nieuwsbrief.

Tot slot zal uw contactpersoon veranderen. Suzanne van Nes zal vanaf nu uw contactpersoon zijn. Voor vragen en/of verdere informatie kunt u mailen naar verkennersleiding@livingstonegroep.nl of bel/sms/Whatsapp naar 06-21692758.

Wij zien u graag aanstaande zaterdag!

Met vriendelijke groeten van de welpenleiding,

06-25199619 Tessa Bottelier
06-83986380 Michael van Leeuwen

Nieuwsbrief welpen

Amstelveen, 28 augustus 2016

Beste ouders en verzorgers,

Het is weer zover, de opkomsten gaan eindelijk weer beginnen. Het feest gaat 3 september van start en wel om 10:00 uur. Om 12:00 uur mogen de welpen weer opgehaald worden. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen op tijd komen?
In de vakantie zijn er een aantal dingen veranderd. Zoals de meesten wel weten was Sonja op zomerkamp voor de laatste keer. Laura heeft deze vakantie ook besloten om te stoppen met leiding geven. Zij zal het komende jaar erg druk zijn met school waardoor zij het niet meer kan combineren met scouting. Er zal nog een afscheidsmoment komen voor Laura. Het komende seizoen zullen alleen Michael en Tessa nog leiding geven.

Voor de kinderen die nog geen uniform hebben vindt u hier de link naar de webshop http://livingstonegroep.nl/webshop/. Hier vindt u het uniform van de welpen. Het uniform bestaat uit een groen T-shirt en een trui of vest.

De eerstvolgende speciale opkomst is tevens ook meteen de eerste opkomst. Zaterdag 3 september zullen de oudste welpen overvliegen naar de verkenners. Het overvliegen start om 10:00 uur in het clubhuis aan de Amsterdamseweg. Hier zullen de verkenners ook heen komen zodat er met iedereen een fantastisch programma gedraaid kan worden. Het is belangrijk dat de nieuwe verkenners (Koji, Boris, Tristan en Paiman) op de fiets komen en een lunchpakket meenemen. Zij zullen namelijk met de verkenners mee gaan naar de Nieuwe meer.

Onderaan de brief vindt u de agenda voor aankomende periode. Deze data kunt u ook terug vinden op de site. Over deze activiteiten ontvangt u van te voren een nieuwsbrief.

Wilt u er op letten dat als uw kind/kinderen afwezig is bij een opkomst of kamp u dit doorgeeft aan de leiding.
Mochten er nog vragen zijn dan kan er uiteraard contact met ons worden opgenomen.

Met vriendelijke groeten van de welpenleiding,

Tessa Bottelier
Michael van Leeuwen

U kunt ook e-mailen naar welpenleiding@livingstonegroep.nl

3 september: eerste opkomst
1 oktober: zwemwedstrijden (GEEN opkomst)
3 en 4 december: sinterklaaskamp
17 december: kerstontbijt
24+31 december: geen opkomst
7 januari: nieuwjaarsfeest
15 t/m 17 april: groepsweekend
27 mei: kaagcup (GEEN opkomst)
15 juli: laatste opkomst
24 t/m 29 juli: zomerkamp.

Barbecue Livingstonegroep 25-6-2016 afgelast

Beste ouder(s),

Aanstaande zaterdag hebben wij ons jaarlijkse zeil/barbecue middag van de Scouting Livingstonegroep gepland. Jullie hebben je aangemeld voor het zeilen en/of de barbecue.
Helaas heb ik vandaag toch moeten besluiten om de barbecue niet door te laten gaan. Door de heftige regenbuien die we gehad hebben en de regen die we nog gaan krijgen
is het Amsterdamse Bos één groot drassig terrein geworden en ik verwacht niet dat “ons grasveldje” voldoende gedroogd is om daar met een grote groep op te barbecueën.
Dit is de reden waarom we het barbecueën niet door laten gaan, hoe jammer we dit ook vinden.
Aangezien de weersvoorspelling voor zaterdag toch redelijk goed te noemen is hebben we besloten het zeilen wel door te laten gaan. De aanvangstijd blijft 14.00 uur.
Voor diegene die Bibo ( jachthaven de Koenen) nog niet weten te vinden hebben we om 13.45 uur een verzamelpunt bij Grand Café de Bosbaan om dan gezamenlijk naar Bibo te lopen.
Als u met de auto komt dient u die te parkeren op de parkeerplaats voor de bosbaan. Het is namelijk niet toegestaan om zonder vergunning door het bos naar de haven te rijden.

Mocht u nog vragen hebben kunt u mij altijd een mailtje sturen.

Met vriendelijke groet,

Frea van der Marel
namens bestuur Scouting Livingstonegroep.